Roskilde forvandler lokal transport med 200 nye elcykler i nyt forsøgsprojekt

Foto: Roskilde kommune.
dato

Roskilde Kommune indfører 200 elcykler i et nyt forsøgsordning

Roskilde Kommune har taget endnu et skridt mod at forbedre den lokale transport ved at tillade firmaet Bolt at placere 200 elcykler i byen. Dette sker som en del af et etårigt forsøgsordning, der starter fra april. Elcyklerne forventes at tilbyde en nem og miljøvenlig transportmulighed for både borgere og besøgende i Roskilde.

Den nye ordning med elcykler vil supplere de eksisterende 100 bycykler fra Donkey Republic, som allerede er populære i byen. Faktisk har Donkey Republics cykler været brugt til 17.000 ture i løbet af 2023, hvilket understreger potentialet for cykler som en effektiv transportform i Roskilde.

Aftalen mellem Roskilde Kommune og Bolt er særligt bemærkelsesværdig, da den er omkostningsfri for kommunen. Bolt har det fulde ansvar for den daglige overvågning og sikring af, at cyklerne er parkeret ordentligt.

Udover at gøre byen mere tilgængelig, er elcyklerne designet med brugervenlighed i tankerne. De har udskiftelige batterier, som kan vedligeholdes direkte ved parkeringsstedet enten via en ladcykel eller en elbil. Alle, der vil leje en elcykel, skal blot anvende Bolt-appen og have et betalingskort til rådighed.

Dette tiltag er et spændende skridt for Roskilde Kommune i deres fortsatte arbejde for at fremme bæredygtige og praktiske transportløsninger. Med tilføjelsen af elcykler til byens transportmuligheder, bliver Roskilde et endnu bedre sted at leve, arbejde og besøge.

https://www.roskilde.dk/da-dk/nyheder/roskilde-far-200-el-bycykler/

Kilde: Roskilde Kommune