Roskilde Dyrskue kan give køer på vejene

Roskilde Dyrskue bliver afholdt fra fredag 31. maj til søndag 2. juni. (Foto: Roskilde Dyrskue)
dato

Vejdirektoratet opfordrer trafikanter i og omkring Roskilde til at forberede sig på ekstra rejsetid i den kommende weekend, hvor der bliver afholdt Roskilde Dyrskue. Gæster til dyrskuet kan med fordel køre hjemmefra i god tid og sætte sig ind i parkeringsmulighederne på forhånd.

Det kommer til at sætte sit præg på trafikken i og omkring Roskilde, når Danmarks største dyrskue i weekenden kommer til den sjællandske domkirkeby.

Roskilde Dyrskue finder sted fra fredag 31. maj til søndag 2. juni, og begivenheden forventes at få besøg af tusindvis af danskere med hang til heste, køer og traktorer. De mange mennesker til dyrskuet kan ikke undgå at påvirke trafikken, hvilket også var tilfældet sidste år. Her var der store udfordringer ved særligt frakørsel 12 Roskilde S, hvor nogle trafikanter endte med at holde i kø i over en time.

Vejdirektoratet opfordrer derfor gæster og øvrige trafikanter i området til at udvise tålmodighed og sætte ekstra tid af til køreturen.

Sådan finder du en p-plads
Som noget nyt samarbejder Roskilde Dyrskue i år med en række myndigheder om at lave nye adgangsveje til de forskellige områder med p-pladser.

Hvis du for eksempel ankommer fra København via Holbækmotorvejen og har kurs mod parkering Syd, så skal du køre af ved frakørsel 8 Fløng og følge de gule skilte med teksten “Roskilde Dyrskue P”, indtil du møder skilte med påskriften ”Roskilde Dyrskue P Syd”. Hvis du oplever kø ved frakørsel 12 Roskilde S, kan du med fordel køre videre til frakørsel 14 Roskilde V.

Vil du derimod benytte parkering Øst, så skal du køre af ved frakørsel 12 Roskilde S og køre mod Vor Frue og følge skiltningen mod ”Roskilde Dyrskue P Øst”.

Kommer du fra Køge Bugt Motorvejen, så skal du køre af ved frakørsel 31a Solrød S og køre mod Vor Frue, til du møder skiltningen mod ”Roskilde Dyrskue P Syd”.

Og kommer du fra Holbæksiden og via Holbækmotorvejen, så skal du køre af ved frakørsel 13 Ringstedvej og følge skiltningen til ”Roskilde Dyrskue P Vest”.

Gode råd til trafikanter

For gæster til Roskilde Dyrskue: 

  • Slå navigationen fra og kør efter den ønskede parkeringsplads – Øst, Syd eller Vest – ved at følge de gule skilte med teksten ”Roskilde Dyrskue P”.
  • Kør hjemmefra i god tid, da trafikken i området vil være kraftigt påvirket alle tre dage. Det gælder særligt i formiddagstimerne, hvor der er størst risiko for kø i tidsrummet kl. 10.00-14.00.
  • Overvej at medbringe mad, drikke og underholdning til børnene.
  • Følg med i trafikmeldinger på Roskilde Dyrskues Facebook-side.
  • Søg aktuel trafikinformation på Trafikinfo.dk, før du kører.
  • Hold dig orienteret og hør P4 Trafik, mens du kører. 

For øvrige trafikanter: 

  • Forvent kødannelser i og omkring Roskilde alle dage, herunder bl.a. på Køgevej ved Darup og på Holbækmotorvejen ved frakørsel 12. Der er størst risiko for køer mellem kl. 10.00 og 14.00.
  • Søg aktuel trafikinformation på Trafikinfo.dk, før du kører.
  • Hold dig orienteret og hør P4 Trafik, mens du kører. 

For rejsende med kollektiv trafik:

  • Tjek Rejseplanen og søg information hos Movia.

På Vejdirektoratets trafikkort kan man altid holde sig opdateret om den aktuelle situation på statsvejene og få viden om restriktioner for trafikken, konkrete vejarbejder og øvrige trafikmeldinger.

Kilde: Vejdirektoratet
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.