Nyt fra Gadstrup i politiets døgnrapport

Profilbillede

Gadstrup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Hovedgaden, Hvalsø (forsøg)
Gl. Nykøbingvej, Østre Højby, Højby Sj.

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Linkøpingvej, Himmelev, Roskilde
Engholmvej, Himmelev, Roskilde
Kikhøjparken, Holbæk
Joensuuvej, Himmelev, Roskilde
Nyvej, Gadstrup
Tværtoften, Jyllinge
Kærbyvej, Kalundborg
Kornvej, Jyllinge
Mågevej, Roskilde
Nålekrogen, Jyllinge
Åmarken, Jersie, Lille-Skensved
Hjelmsømaglevej, Sørup, Ringsted
Olsbækvej, Greve
Østre Fælledvej, Holbæk
Tessebøllevej, Herfølge
Gartnervang, Roskilde

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Bispegårdsvej, Allerslev, Lejre

Tyveri fra køretøjer:

Lindevangen, Asnæs
Lyngageren, Svogerslev, Roskilde
Tunevej, Gadstrup
Østre Strandvej, Solrød Strand
Hagelbjergvej, Ringsted
Hovedgaden, Borup
Jordbærvænget, Store-Heddinge
Solbærvænget, Store-Heddinge
Kastaniehusene, Karlslunde
Køgevej, Roskilde
Gudmindrup Strandvej, Gudmindrup Lyng, Højby Sj.


Festlig festuge med flere, men mindre alvorlige sager - Køge

Midt- og Vestsjællands Politi har hver dag under afviklingen af Køge Festuge været til stede i og omkring festområdet i den centrale del af Køge både i tryghedsskabende øjemed, men også for at kunne gribe ind over for uorden blandt de forsamlede eller i anledning af andre overtrædelser af lovgivningen.

Helt generelt har Køge Festuge været en festlig begivenhed, men politiet har dog skrevet flere, men mindre alvorlige sager om overtrædelser af lovgivningen.

Onsdag aften kl. 22.22 blev en spirituspåvirket, 19-årig mand fra Bjæverskov anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, da han foran scenen på torvet flere gange havde forsøgt at komme i slagsmål med en anden gæst. Trods opfordringer om at forholde sig i ro undlod han at efterkomme politiets anvisninger og stillede sig klos op ad det tjenestegørende politipersonale for at genere politiet. Den 19-årige blev efterfølgende bragt til afkøling og afrusning i detentionen på politistationen i Roskilde.
Ca. 30 minutter senere fik en 26-årig mand fra Køge sig også en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af opførsel, der forstyrrede den offentlige orden.

Torsdag aften var der flere mennesker i festområdet end om onsdagen, men helt generelt en god stemning at spore i byen
Kl. 22.09 fandt politiet på Torvet en blot 15-årig dreng fra Hårlev i besiddelse af en ca. 20 cm lang kniv, som han gemte på indersiden af det ene lår. Han blev sigtet for overtrædelse af knivloven og fik beslaglagt kniven som bevis. Endvidere blev hans værger underrettet om sagen, og politiet udfærdigede også en rapport til de sociale myndigheder.
Kl. 00.18 kontrollerede politiet en mand, der fremstod noget påvirket af euforiserende stoffer. Ved en kontrol af den 29-årige mand fra Køge fandt politiet ham i besiddelse af noget hvidt pulver, som senere viste sig at være knap et gram ketamin, som blev beslaglagt i forbindelse en sigtelse for overtrædelse af euforiserende stoffer.
Herudover konstaterede politiet i løbet af aftenen, at tre mænd på 15, 20 og 21 år var så tissetrængende, at de i hhv. Nyportstræde, Vestergade og Nørregade ved kirken urinerede på gaden i stedet for at benyttede nogle af de opstillede toiletter. Det medførte en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen for alle tres vedkommende.

Fredag havde flere personer fundet vej til festområdet, hvilket så også lidt mere travlhed for politiet, men igen uden de større og alvorlige sager ud over det forventelige med mindre uorden blandt det ofte spirituspåvirkede og feststemte publikum.
Under en Kato-koncert kunne både festugearrangøren og politiet konstatere, at publikum foran scenen skubbede til hinanden på en sådan voldsom måde, at koncerten midlertidigt blev afbrudt, indtil den uhensigtsmæssige og farlige adfærd blev indstillet. Enkelte gæster blev dog fjernet fra publikumsområdet, inden Kato kunne fortsætte sin optræden.

I løbet af aftenen blev syv personer sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen ved at urinere på gaden, og fire havde mindre portioner narkotika (hash og kokain) på sig, hvilket medførte beslaglæggelse af de ulovlige stoffer i forbindelse med sigtelser for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Lørdag havde færre personer end om fredagen fundet vej til festområdet, men der var igen kun mindre alvorlige sager for politiet at tage sig af.
Under afviklingen af koncerterne frem til midnat sigtede politiet tre mænd for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen ved at urinere i det offentlige samt gribe ind over for en spirituspåvirket og aggressiv, 36-årig mand fra Letland. Politiet havde første gang mødt ham kl. ca. 21.45 og formanet ham om sin adfærd, såfremt han ville blive i festområdet. Ca. 30 minutter senere måtte politiet på festpladsen ved statuen igen have fat i den aggressive mand, der nu blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af sin adfærd. Han blev fjernet fra festområdet og bragt til afrusning i detentionen på politistationen i Roskilde.

Efter musikkens ophør omkring midnat forblev politiet i området og måtte gribe ind i forbindelse med uro i gyden mellem Torvet og Torvebyen. Her var flere i slagsmål, så politiet måtte gribe ind. Herunder blev der kastet en flaske mod politiet, men dog uden at ramme. Politiet fik styr på situationen, som medførte en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen til fire mænd på 17, 17, 32 og 35 år. Den 35-årige fra Køge blev i forbindelse med politiets indgriben fundet i besiddelse af 1,6 gram amfetamin og 0,5 gram hash, som blev beslaglagt som bevis i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Alle fire sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet.

En 45-årig mand fra Taastrup ønskede at blande sig i politiforretningen med de fire mænd, men blev i sagens natur forsøgt bortvist. Det havde han svært ved at forstå og gav sin mening om politiet ved at kaste øl ud over en politibetjent og derefter svinge en arm ud efter samme politibetjent, som dog undveg og derfor ikke blev ramt. Den 45-årige blev derfor anholdt og sigtet for forsøg på vold mod politiet. Efter en afhøring på politistationen blev den 45-årige løsladt, men kan dog forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afsluttes.

Kort før kl. ca. 03.00 var der lidt uro i Nørregade ved nogle restaurationer, hvilket medførte, at politiet sigtede en 27-årig mand fra Herfølge for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af støjende og voldelig optræden.

Alle sigtede kan forvente at høre nærmere fra politiet i deres egne sager.


Kontrol til søs under festugen

Fredag eftermiddag og først på aftenen foretog Midt- og Vestsjællands Politiet også en kontrol til søs i anledning af Køge Festuge. I den forbindelse ønskede politiet at kontrollere førere af fartøjer, der befandt sig i Køge Bugt-området ud for Køge.

Politiet kunne konstatere, at meget få fartøjer var på vandet fredag eftermiddag og aften trods flot vejr med solskin og kun en let vind, så politiet fik kun kontrolleret i alt otte fartøjer. Der var tale om syv motordrevne skibe og et sejlskib, hvis besætning blev kontrolleret for, om den ansvarlige var i besiddelse af de fornødne beviser og certifikater. Endvidere kontrollerede politiet også, om der var redningsudstyr til samtlige personer om bord i fartøjet.
Ingen blev sigtet i anledning af politiets kontrol til søs, og på grund af de meget få fartøjer besluttede politiet at indstille kontrollen nogle timer tidligere end planlagt.


Fredag – lørdag:

 

Færdselsuheld – Kalundborgmotorvejen, Holbæk

Kl. 11.19 stødte to bilister, der begge kørte i østlig retning på Kalundborgmotorvejen, sammen, så det østgående spor blev spærret.
En ambulance og en lægehelikopter var blevet sendt til uheldsstedet, men kun ambulancen blev taget i brug.
Det viste sig, at en 40-årig mand fra Nyrup under kørsel i en varebil havde påkørt bagenden af en forankørende personbil ført af en 41-årig mand fra Ugerløse. Sammenstødet bevirkede, at varebilen fortsatte ud i rabatten og rullede rundt, inden den standsede med fronten i den forkerte retning. Personbilen blev følge af påkørslen skubbet ud i rabatten, men røg tilbage og standsede på tværs af kørselsretningen med bilens front i sydlig retning.

Den 41-årige blev i ambulancen bragt til skadestuen, og den 40-årige blev også bragt dertil, men begge var sluppet uden behandlingskrævende skader som følge af uheldet. Kl. ca. 12.10 blev der atter åbnet for trafikken i det østgående spor, mens politiet afventede, at bugseringskøretøjer fik fjernet de involverede køretøjer.

Hærværk – Nykøbingvej, Snertinge – Kalundborg

Kl. 20.46 anmeldte en lokal kvinde, at to drenge havde banket på hendes dør kort forinden. Hun havde ikke lukket op trods deres banken, hvorefter drengene var gået fra stedet.
Efterfølgende havde kvinden hørt et højt brag og konstateret, at en rude ud mod forhaven var blevet knust. Kvinden mistænkte nu drengene for at have forøvet hærværket, hvorfor politiet nu har optaget en rapport herom i et forsøg på at få identificeret drengene.
De to mistænkte blev af kvinden beskrevet som unge mænd i 14-16 års alderen, den ene iført kasket, grå bluse, løse jeans og hvide sko, mens den anden var iført sort jakke med noget rødt på ærmerne, sorte bukser og sorte sko.
Politiet har været på stedet for at foretaget diverse tekniske undersøgelser i håb om, at eventuelle spor fra stedet også kan være med til at identificere de mistænkte.

Spirituskørsel (vanvidskørsel) – bil beslaglagt - Benløse Byvej, Benløse, Ringsted

Kl. 22.10 anholdt og sigtede politiet en 42-årig mand fra Ringsted for spirituskørsel i den personbil, som han førte slingrende ad Benløse Byvej og derfor blev standset med henblik på en rutinemæssig kontrol.

Alkometertesten indikerede, at han var påvirket af alkohol og i en sådan grad, at politiet mistænkte ham for såkaldt vanvidskørsel, fordi politiet forventer, at alkoholkoncentrationen i den udtagne blodprøve vil overstige to promille.
Den 42-årige blev løsladt efter udtagelse af blodprøven, men ønskede beslaglæggelsen af personbil prøvet ved retten, idet han var uenig heri. En dommer skal derfor nu kigge nærmere på grundlaget herfor, og den 42-årige kan forvente at høre nærmere herom og også høre nærmere om sagens videre forløb, når promilleerklæringen foreligger.


Lørdag – søndag

 

Narkokørsel – Slagelse Landevej, Kalundborg

Kl. 12.46 stoppede politiet en polsk bil med en 40-årig mand fra Polen med adresse Danmark bag rattet. Manden blev testet positiv for hash i en narkometertest, så han blev anholdt, siget for narkokørsel og fik udtaget en blodprøve. Nu afventer politiet resultatet af blodprøven, hvorefter han vil høre mere i sagen.

Narkobilist i uheld – Andaksvej/Tømmerup Holmevej, Kalundborg

Kl. 16.40 skete et uheld i krydset Andaksvej/Tømmerup Holmevej i Kalundborg, hvor en personbil og en varebil stødte sammen. Personbilen med en 69-årig mand fra Kgs. Lyngby bag rattet kørte ad Tømmerup Holmevej mod nord, og kørte frem i krydset ved Andaksvej hvor han stødte sammen med varebilen, som kørte i vestlig retning. Den 69-årige mand havde ubetinget vigepligt i krydset, men overså dette og kørte frem. Ingen personer kom noget til ved sammenstødet, men bilerne fik skader.

Føreren af varebilen, en 21-årig mand fra Kalundborg, blev testet positiv i en narkometertest, så han blev anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse og herefter løsladt. Politiet optog rapport om vigepligtsuheldet, og afventer nu resultatet af blodprøven.

Drenge stjal øl, vand og chips – Torvet, Ubby, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 19.29 blev en patrulje sendt til Super Brugsen i Ubby, hvor personalet havde tilbageholdt to drenge, som havde stjålet fra butikken. Drengene var gået ind i supermarkedet, hvor de
tog en ramme øl, en ramme Coca Cola og en pose chips, hvorefter de forlod forretningen uden at betale. De to drenge blev stoppet uden for butikken og taget med ind i baglokalet, hvor politiet blev tilkaldt, og deres forældre orienteret.

De to drenge på 14 og 15 år fra Kalundborg kommune blev afhørt af politiet med forældrene til stede. Den 15-årige blev sigtet for butikstyveri, men den 14-årige er for ung til at kunne straffes. Drengene fik herefter lov til at gå, men den 15-årige kan forvente en bøde i sagen. Politiet orienterer desuden til de sociale myndigheder, som følger op på drengenes sag.

Mand anholdt for uorden – Nygade, Holbæk

Kl. 03.38 bad personalet på en beværtning om politiets assistance til at håndtere en truende gæst. En patrulje kørte frem til værtshuset, hvor en beruset 49-årig mand fra Holbæk skabte utryghed. Han blev anholdt og taget med i detentionen til afrusning, da han ikke blev skønnet egnet til at tage vare på sig selv. Han blev løsladt næste morgen, men blev ikke sigtet for noget i den forbindelse.

Spirituskørsel – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 05.01 sigtede og anholdt politiet en 21-årig kvinde fra Vig for spirituskørsel, da hun blev stoppet i et rutinetjek på Kalundborgvej i Holbæk og blæste alkometeret over det tilladte. Hun fik udtaget en blodprøve, hvorefter hun blev løsladt.


Søndag – mandag

 

Tyveri fra varebiler –  Store-Heddinge. Stevns

Kl. 10.01 anmeldte en bilejer, at der havde været indbrud i hans aflåste varebil, mens den holdt på Jordbærvænget i Store-Heddinge i tidrummet mellem kl. 23.30 lørdag til 07.00 søndag, hvor diverse tømrerværktøj var blevet stjålet. En patrulje undersøgte varebilen for spor. Tyven havde skaffet sig adgang til varebilen ved at presse eller slå hul i sidedørene.

Kl. 12.13 kom endnu en anmeldelse om indbrud i en varebil på Solbærvænget i Store-Heddinge begået i tidsrummet mellem lørdag kl. 16.00 til søndag kl. 12.00. Tyvene havde boret hul i sidedøren over håndtaget og skaffet sig adgang til varebilen, hvor de havde stjålet forskelligt værktøj. En patrulje blev sendt til stedet for at undersøge bilen nærmere.

Narkokørsel – Greve Centervej/Lillevangsvej, Greve

Kl. 13.07 påkørte en 32-årig mand fra Frederikshavn en lygtepæl i et helleanlæg øst for rundkørslen ved Greve Centervej og Lillevangsvej. Vidner kunne oplyse, at den 32-årige mand havde kørt med lav fart ved påkørslen og var kortvarigt ukontaktbar, da de henvendte sig ved bilen.

Patruljen, der kørte til stedet, kunne konkludere, at den 32-årige mand var narkopåvirket og frakendt sit kørekort. Manden blev kørt til tjek på sygehuset, hvor han ligeledes fik foretaget en blodprøveudtagelse, som skal afklare hvad han var påvirket af under kørslen. Bilsten kom ikke noget til ved uheldet, men bilen og lygtepælen fik skader.

Politiet ransagede bilen, hvor der blev fundet en kniv i førersædets baglomme. Den 32-årige blev sigtet for at overtræde knivloven, da han ikke havde et anerkendelsesværdigt formål til at besidde den. Bilen havde den 32-årige lånt, så ejeren af bilen blev sigtet for at udlåne sin bil til en person uden kørekort.

Spirituskørsel – Hareskovvej, Kalundborg

Kl. 14.48 påkørte en 61-årig lokal mand en lysmast i østlige retning ad Hareskovvej i Kalundborg. Manden kørte af ukendte årsager af vejen i sin varebil og påkørte lysmasten i den sydlige del af vejen, hvorefter varebilen rullede rundt og landede på siden. Lysmasten væltede ved påkørslen, så politiets vagtcentral bestilte el-selskabet til at udbedre skaderne.

En patrulje kørte til stedet og testede manden med alkometeret, som viste at hans promille var for høj. Den 61-årige blev kørt til tjek på sygehuset, men han kom ikke noget alvorligt til. Han fik udtaget en blodprøve, som skal afklare om hans promille under kørslen. Politiet optog rapport om uheldet.

Spirituskørsel – Tunevej, Vindinge, Roskilde

Kl. 18.30 anholdt og sigtede politiet en 44-årig lokal mand for at køre bil ad Tunevej i Vindige i nordvestlig retning på trods af, at han var påvirket af alkohol over det tilladte. Manden blev løsladt, efter at han havde fået udtaget en blodprøve på sygehuset. Bilisten vil høre nærmere, når politiet modtager resultatet af blodprøven og sagen skal afgøres.

Narkokørsel mod færdselsretningen – Læderstræde, Roskilde.

Kl. 18.52 stoppede en patrulje en personbil, der kørte mod færdselsretningen ad Læderstræde i Roskilde. Bilen blev ført af en 26-årig mand fra Dianalund, som viste sig at være narkopåvirket, så han blev sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Manden havde lånt bilen og var desuden frakendt sit kørekort. Ejeren af bilen blev derfor kontaktet og sigtet for at udlåne sin bil til en person uden kørekort. Den 26-årige blev løsladt efterfølgende, men vil høre mere i sin sag, når resultatet af blodprøven kommer.

Narkokørsel – Hovedgaden, Borup - Køge

Kl. 03.17 anholdt og sigtede politiet en 29-årig mand fra Regstrup for at køre bil ad Hovedgaden i Borup på trods af, at han var narkopåvirket. Manden blev taget med på sygehuset for at få foretaget en blodprøveudtagelse. Det viste sig ligeledes, at den 29-årige var frakendt sit kørekort, så han blev sigtet for narkokørsel i frakendelsestiden, og vil høre mere fra politiet i sine sager senere.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi