Nyt fra Gadstrup i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Gadstrup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Tøxensvej, Køge
Brandsbjerg, Kalundborg
Bymarken, Jerslev Sj. (forsøg)
Møllevej, Holmstrup, Jyderup
Krokusvænget, Asnæs (forsøg)

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Vestervænget, Ellinge Lyng, Vig

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Ørningevej, Borup
Dalbyvej, Stenkelstrup, Borup


Utryghedsskabende mand – Stationspladsen, Køge

Kl. 07.14 fik politiet en henvendelse om en mand, der optrådte utryghedsskabende både udenfor og inde i en forretning på Stationspladsen, hvor kunder og ansatte blev chikaneret.

Politiet traf uden for butikken en 26-årig mand fra Svendborg, som blev bortvist fra stedet.

Kl. ca. 08.45 var manden igen på spil ved butikken, hvor han både var utryghedsskabende, men også havde skubbet til kunderne.

Politiet fik igen kontakt til den 26-årige, der nu blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og efterfølgende frihedsberøvet, da han efter politiets vurdering tilsyneladende ikke var i stand til at kunne klare sig selv. Efter et par timer i politiets varetægt blev den 26-årige løsladt og kan nu se frem til at modtage et bødeforelæg som afgørelse på sagen.

Gasudslip i villakvarter – Snogebækvej, Køge

Kl. 08.47 var en gasledning blevet gravet over, så der var gasudslip i et villakvarter omkring Snogebækvej i Køge.

Brandvæsnet og politiet kørte til stedet og kunne vurdere, at der ikke umiddelbart var fare for de omkringboende.

En reparatør fra gasselskabet blev tilkaldt og fik kl. ca. 10.30 stoppet udslippet. Ingen personer var kommet til skade ved uheldet, og politiet foretog sig ikke yderligere i anledning af anmeldelsen.

Udlændingekontrol i forskellige indsatser – Roskilde

Udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi foretog tirsdag formiddag kontrol tre steder i Roskilde by i anledning af den generelle indsats mod ulovlig arbejdskraft, social dumping og kvindehandel/prostitution.

Indsatsen medførte kontrol af en rumænsk mand på et motel og af en svensk statsborger i en massageforretning. Begge havde orden i deres tilladelser.

Ved den sidste kontrol på en virksomhed inden for autobranchen blev tre udlændinge, der stort havde alt i orden. En enkelt havde dog glemt at medbringe sin opholdstilladelse og blev sigtet for overtrædelse af udlændingelovgivningen.

Kvæstet mand fundet – Ahorn Alle, Ringsted

Se udsendt pressemeddelelse tirsdag aften.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Strandvejen, Strøby - Stevns

Kl. 12.12 var en bilist forulykket på Strandvejen i Strøby og havde påkørt et træ, så en ambulance blev sendt til uheldsstedet.

Det viste sig, at en 60-årig kvinde fra Strøby under kørsel ad Strandvejen i sydlig retning i en personbil af ukendte årsager havde mistet kontrollen over køretøjet, så hun på en lige vejstrækning havde påkørt et træ i venstre side af vejen i hendes kørselsretning.

Den 60-årige fik en mindre læsion som følge af uheldet og blev til skadestuen, hvor hun fik udtaget en blodprøve. Politiet kunne nemlig mistænke for at være så påvirket af spiritus, at blodprøven skulle udtages på grund af en sigtelse for spirituskørsel i forbindelse med uheldet.

Ingen øvrige trafikanter blev involveret i uheldet, og når analyseerklæringen foreligger, vil den 60-årige kvinde høre nærmere fra politiet.

Særlig indsats mod generende og utryghedsskabende knallertkørsel – Kalundborg / Holbæk

Politipersonale fra de forebyggende afdelinger i Kalundborg og Holbæk foretog i løbet af tirsdag eftermiddag og aften en særlig målrettet indsats med fokus på især generende og utryghedsskabende knallertkørsel i primært Kalundborg kommune.

Med politipersonalet i civilt tøj og i civile køretøjer fik byerne Høng, Gørlev, Svebølle, Havnsø (Kalundborg kommune) samt Jyderup (Holbæk kommune) et besøg af politiet i den anledning.

Indsatsen resulterede i alt 22 sigtelser til både knallertkørere og bilister, som politiet anledning til at kontrollere.

Tre knallerter blev beslaglagt til nærmere undersøgelse for konstruktive ændringer og forhøjet hastighed, ligesom nogen af knallertkørerne manglede at bruge styrthjelm under kørsel og havde glemt at tegne den lovpligtige ansvarsforsikring.

Blandt bilisterne uddelte politiet sigtelser for en enkelt kørsel i narkotikapåvirket tilstand, en kørte bil i frakendelsestiden og to kørte bil uden at have førerret. En bilist glemte at bruge sikkerhedsselen under kørslen.

Alle sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i nærmeste fremtid.

Butikstyveri – Klosterparks Alle, Ringsted

Tirsdag formiddag havde politiet løsladt en 19-årig mand fra Rumænien, efter hans identitet var blevet endeligt bekræftet over for politiet.

Han havde bragt sig selv i søgelyset ved mandag aften at gå ind i en fremmed mands have på Roskildevej, Benløse, Ringsted, hvor han blev anholdt som mistænkt for at ville begå indbrud.

Den mistanke kunne politiet ikke umiddelbart underbygge, så manden blev løsladt efter ophold i et arresthus i Ringsted hen over natten, mens hans identitet blev bekræftet.

Kl. 14.12 måtte politiet igen rykke ud til den 19-årige, som kunne mistænkes for at have stjålet en flaske parfume til en værdi af 570 kr. fra en forretning i Ringstedet. Den 19-årige rumæner blev derfor igen anholdt og sigtet for butikstyveri.

Han fik sagen afgjort straks og blev igen løsladt, da grundlaget for fremstilling i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling ikke var til stede.

Hurtig knallert – Solrødvej, Snoldelev, Gadstrup – Roskilde

Kl. 14.15 sigtede færdselspolitiet en 15-årig ung mand fra Gadstrup for at køre på en 30-knallert, der kunne køre væsentlig hurtigere end tilladt, ad Solrødvej i Snoldelev.

Færdselspolitiet målte knallertens hastighed på et rullefelt, som afslørede, at knallerten kunne køre mindst 57 km/t.

Den 15-årige kan nu ud over en bøde også se frem til en påstand om betinget frakendelse af retten til at føre lille knallert, når sagen skal afgøres.

Brandundersøgelse – Birkehusene, Greve

Kl. 14.25 slog naboer til en 78-årig mand fra Greve alarm, fordi der kom røg og kraftig lugt fra hans bolig.

Ved brandvæsnets og politiets ankomst havde naboerne fået reddet den 78-årige ud af rækkehuset, hvorefter han blev bragt til skadestuen til kontrol for eventuel røgforgiftning.

Brandvæsnet fik hurtigt slukket en mindre brand omkring komfuret, så skaderne blev begrænsede.

Branden var formentlig opstået, da der var blevet tændt for komfurets kogeplader i stedet for ovnen, hvor ikke opvarmet mad befandt sig.

Politiet har optaget rapport om branden for at få klarlagt de nærmere omstændigheder, men også udfærdiget en rapport til de sociale myndigheder ud fra en bekymring om, hvorvidt den 78-årige kan betjene installationerne i køkkenet korrekt uden selv at komme i fare.

Utryghedsskabende adfærd på togstationen – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 20.13 fik politiet en henvendelse om nogle unge, der under ophold i ankomsthallen røg til ulempe for de øvrige rejsende, som også kunne blive chikaneret af de unges adfærd og råben.

Politiet kørte kort efter anmeldelsen til Holbæk togstation, men fandt ingen unge på stedet, hvor de unge ifølge vidner også skulle have indtaget alkohol.

Lidt senere på aftenen omkring kl. ca. 22.15 kørte politiet rutinemæssigt forbi togstationen og traf denne gang seks unge mænd i alderen 16-19 år fra forskellige byer i Holbæk kommune. De skulle alle med bus og tog videre, men havde fordrevet ventetiden med at være højtråbende og utryghedsskabende, hvorfor de fik en påtale herfor. Ingen blev sigtet for noget, inden alle forlod stedet.

Flere anmeldelser om musik til ulempe – Langelandsvej, Køge

Kl. 23.48 modtog politiet den første af flere anmeldelser om musik til ulempe, som unge skulle være årsag til lige ved siden af en beboelsesejendom.

En patrulje kørte til området og traf ganske korrekt en gruppe unge, der snakkede og grinede, samtidig med at de var i gang med at bage snobrød. I forbindelse med politiets ankomst til stedet havde der ikke været musik til ulempe eller uhensigtsmæssig støj, hvorfor politiet blot erindrede gruppen af unge om at vise fornøden hensyn til beboere i de nærliggende boligblokke.

Uorden ved værtshus medførte sigtelser - Hestetorvet, Roskilde

Kl. 00.07 måtte politiet rykkede ud til et værtshus på Hestetorvet, efter at nogle håndværkere opførte sig uanstændigt og til ulempe for de øvrige gæster.

Politiet fik kontakt til to mænd på 23 og 45 år fra Jylland, som begge var kraftigt påvirket af spiritus, ligesom deres adfærd ved værtshuset inden anmeldelsen gav politiet grundlag for at sigte dem for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Da begge på grund af deres spirituspåvirkethed ikke blev skønnet egnet til at kunne tage vare på sig, blev begge frihedsberøvet og medtaget til politistationen i Roskilde, hvor de fik lov til at sove rusen ud i detentionen inden deres løsladelse tidligt onsdag morgen.

Begge kan nu forvente at modtage en bøde i deres digitale postkasse efter sigtelserne mod dem.

Kat afslørede indbrudstyv – Krokusvænget, Asnæs – Odsherred

Kl. 03.30 slog en 19-årig kvinde fra Asnæs alarm til politiet, efter at formentlig en indbrudstyv var flygtet fra hendes adresse, hvor tyven havde forsøgt at komme ind ad et åbentstående vindue.

Politiet kørte til området, men fandt umiddelbart ikke nogen, der kunne mistænkes for et forsøg på indbrud på kvindens bopæl, hvor politiet efterfølgende foretog tekniske undersøgelser i håb om at finde spor, der kan identificere indbrudstyven.

Den 19-årige oplyste, at hendes vækkeur netop havde vækket hende, da hun bemærkede, at hendes kat stirrede intenst mod et åbenstående vindue. Her opdagede hun en hånd stikke ind igennem, hvilket fik hende til at daske på hånden, så indbrudstyven blev klar over, at man var opdaget.

En 180-185 cm høj person, spinkel af bygning og iført sort tøj og elefanthue stak af og forsvandt rundt om et hjørne.

Politiet afventer nu resultatet af de tekniske undersøgelser, men vil i mellemtiden gerne høre nærmere fra andre, der måtte have set en person på flugt i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi