Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 5. december 2023

Profilbillede
dato

15-årig anholdt for groft overfald i p-hus, sovende bilist måtte bæres ud af bil og ældre kvinder svindlet i Kalundborg. Læs døgnrapporten.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 4. december 2023 kl. 07.00 til 5. december 2023 kl. 07.00.

 

 

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Gersager Alle, Greve
Greve Centervej, Greve

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Hjortens Kvarter, Ejby, Køge

Labækvej, Holbæk

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Dyrehavevej, Tølløse, Holbæk
Korallens Alle, Roskilde

Tyveri fra køretøjer:

Nyvej, Gadstrup, Roskilde
Boserupvej, Roskilde
Kastaniehusene, Karlslunde, Greve
Litorinaparken, Solrød Strand
Strandgården, Solrød Strand

 

 

Struds på fri fod – Kaldred Station, Kalundborg

Kl 10.35 fik politiet en henvendelse fra et par, der havde set en strudselignende fugl i området omkring Kaldred Station. Det var lykkedes parret at fodre dyret men ikke at fange fuglen.

 

Færdselsuheld – Bragesvej, Ringsted

Kl 12.25 var en skraldebil ført af en 40-årig mand fra Næstved på vej mod syd. Ved rundkørslen bremsede han, da to andre biler foran ham stoppede for en fodgænger, men i det glatte fører gled lastbilen fremad og ramte den forankørende bil, ført af en 63-årig kvinde fra Næstved, bagpå. Hendes bil blev så presset op i den forreste personbil ført af en 67-årig kvinde fra Ringsted. Der blev tilkaldt en ambulance til at tilse personerne, men ingen af dem havde brug for behandling.

 

Greb fat i pige – Emilievej, Køge

Kl 15.24 blev det anmeldt, at en ukendt mand havde grebet fat i en ni-årig pige, der var på vej hjem fra SFO, og sagt nogle ukvemsord til hende. Pigen fik vristet sig fri og løb hurtigt tilbage til skolen. Umiddelbart tyder alt på, at der har været tale en psykisk syg/uligevægtig person. Manden beskrives som ca 40 år gammel, 180 cm høj, brun i huden og med langt, sort hår med dreadlocks. Han havde mørkt fuldskæg og sort neglelak. Han talte dansk og var iført beige hue, jakke med røde, gule og hvide striber samt camouflagebukser.

 

Pige kontaktet – Kildevangsvej, Lejre

Kl 15.32 fik politiet besked om, at en 14-årig pige cirka kl 14.30 var blevet kontaktet af en mand, da hun var på vej hjem fra skole. Han var kommet kørende i en lille lysegrå bil og havde spurgt pigen, om hun ville have et lift ind til byen. Det fik pigen til at løbe ind i en have, og det fik manden i bilen til at gasse op og køre fra stedet. Manden beskrives som værende i 30’erne og med mørkt, slidt tøj. Politiet har indtil videre ikke noget bud på, hvorfor manden kontaktede pigen.

 

Faldt i søvn bag rattet – Sydmotorvejen, Køge

Kl 17.52 meddelte en bilist på motorvejen, at en forankørende bil pludseligt var bremset op. Anmelderen stod ud af sin bil og tog kontakt til den anden bilist og fik straks mistanke om, at den 44-årige mand fra Slagelse var påvirket af enten alkohol eller euforiserende stoffer. Da patruljen kom frem til stedet, lå den 44-årige og sov bag rattet og var ikke til at komme i kontakt med. Politifolkene måtte derfor bære ham ud af bilen og over i patruljevognen, så de kunne køre ham til sygehuset for udtagning af blodprøve – hvilket i øvrigt heller ikke vækkede ham. Han blev efterfølgende anbragt i detentionen hos politiet. Blodprøven skal nu vise, om manden var påvirket, mens han førte bilen.

 

Brand i bil – Campusbuen, Køge

Kl 22.29 opstod der brand i en parkeret bil. Brandvæsnet fik slukket ilden og efterfølgende blev der fundet en benzindunk nær bilen. Det er derfor politiets formodning, at der af ukendte årsager er blevet stukket ild på ilden. Vi hører derfor gerne fra folk, der har set noget mistænkeligt i området på det pågældende tidspunkt.

 

Vold i p-hus – Ivar Huitfeldtsvej, Køge

Kl 03.27 fik politiet et opkald fra en ung mand, der fortalte, at han havde fundet en hjemløs mand i p-huset, og at han ville holde ham ved selskab, indtil han selv skulle afsted med det første morgentog. Kort efter kom der endnu et opkald, denne gang fra den hjemløse selv – en 53-årig mand med adresse i Hillerød. Det var i første omgang svært at forstå, hvad manden ville. Men vagtcentralen sendte en patruljevogn til stedet for at undersøge sagen nærmere. Da de kom frem til stedet så de den unge mand, en 15-årig dreng fra Næstved, løbe væk og de fandt den 53-årige stærkt forslået og med store skader i hovedet. Patruljen fik anholdt den 15-årige, som forventes i grundlovsforhør sigtet for grov vold senere tirsdag.
Den 53-årige blev i første omgang vurderet til at have livstruende skader. Han er nu efter behandling på sygehuset meldt uden for livsfare.

 

Ældre svindlet over telefonen – Kalundborg

Kl 18.31 fik politiet anmeldelse om, at en kvinde i 70 års-alderen var blevet ringet op af en mand, der påstod, at han var fra Nordea, og at han kunne se, at der var blevet trukket 4000 kr på kvindens konto. Han overbeviste derefter kvinden om, at det var nødvendigt at sende et bud fra banken for at hente hende dankort.
Han ankom da også kort efter og beskrives som brun i huden og med kort sort hår. Han var 25-30 år, 180-185 cm høj, spinkel af kropsbygning, talte dansk og var iført en mørk langærmet trøje eller jakke med lynlås i fronten samt mørke bukser.
Manden fik både dankort og pinkode og nåede derefter at hæve 9600 kroner i en lokal hæveautomat, før kvindens datter fattede mistanke og alarmerede politiet.

En tilsvarende sag blev anmeldt kl 19.10, hvor en kvinde i 80’erne på Vænget var blevet kontaktet af en mand fra banken, der kunne se, at der var hævet 800 kroner på kvindens konto og at han derfor ville sende et bud forbi for at hente hendes dankort, hvilket da også skete kort efter, mens kvinden fortsat havde ”bank-manden” i røret. Kort efter fattede kvinden mistanke og spærrede sit kort. Det er endnu uvidst, om gerningsmændene har nået at hæve penge på det. Manden beskrives som 30-35 år, 180-185 cm høj, slank af kropsbygning, brun i huden og med brune øjne. Han talte dansk og have kort, tykt, mørkt hår og var klædt i sort tøj.
Midt- og Vestsjællands Politi skal igen opfordre både pårørende og personer, der som plejepersonale har kontakt til ældre i eget hjem, om at snakke med de udsatte ældre om risikoen for svindel. Banker og myndigheder vil aldrig på den måde tage kontakt over telefonen og bede om at få udleveret dankort eller andre personlige oplysninger.

 

 

Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi