DM i Skills 2024 i Roskilde fejrer erhvervsuddannelsernes talent med rekorddeltagelse og fag

Foto: Roskilde kommune.
dato

DM i Skills 2024 på Dyrskuepladsen i Roskilde bød på en stor fest for erhvervsuddannelser med rekordmange fag og deltagere.

Omkring 50.000 personer deltog i årets arrangement, hvor 280 unge demonstrerede deres håndværk, og 47 personer deltog i konkurrencen. Dette års DM i Skills markerede sig ved at have det største antal deltagende fag nogensinde.

Udstillingen bød på en bred vifte af demonstrationer fra deltagernes færdigheder, der omfattede vellagte tage, smukt dekorerede kager, blank lakering, vilde buketter og præcise samlinger. Publikum blev forbløffet over de unge håndværkeres talent og præcision.

Roskildes borgmester, Tomas Breddam, udtrykte stolthed over arrangementet og fremhævede det som et vigtigt skuevindue for erhvervsuddannelserne. Søren Heisel fremhævede, at DM 2024 var det største DM i Skills nogensinde med hensyn til antal fag, og Martin Liebing Madsen understregede den store opbakning fra både virksomheder og skoler. Louise Pihl roste de talentfulde unge deltagere som fremragende ambassadører for deres fag.

DM i Skills har eksisteret i 14 år og er vokset fra en mindre udstilling til en stor fest for erhvervsuddannelserne. Årets arrangement på Dyrskuepladsen i Roskilde bød på 82 fag, der deltog som konkurrence- og demonstrationsfag, hvilket var en ny rekord i antal deltagende fag.

Den professionelle åbnings- og afslutningsceremoni satte prikken over i’et på et arrangement, der tydeligt viste erhvervsuddannelsernes betydning og den store talentmasse, der findes blandt de unge håndværkere i Danmark.

https://www.roskilde.dk/da-dk/nyheder/50-000-deltagere-til-dm-i-skills-i-roskilde/

Kilde: Roskilde Kommune